Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Authentieke keuken van Sardinië

Sardinië is niet alleen een lust voor het oog met zijn adembenemende landschappen, maar ook een waar paradijs voor fijnproevers. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan door de diverse en authentieke keuken van Sardinië.

Diversiteit van smaak

Sardinië verwelkomt je met een overvloed aan smaken. Langs de kustlijn van Sardinië kun je je laten verwennen door de overvloed aan verse zeevruchten. Denk hierbij aan gerechten zoals ‘Fregola con Arselle’ (parelcouscous met venusschelpen) of geniet simpelweg van de vangst van de dag met ‘Frutti di Mare’ (zeevruchten). Dit wordt vaak geserveerd met lokale olijfolie en een vleugje citroen, waardoor elke hap een ware smaakexplosie is.

Pecorino

Pecorino-kaas, het gouden erfgoed van Sardinië, domineert de lokale culinaire scene. Van de jonge en levendige Pecorino Sardo Dolce tot de gerijpte en krachtige Pecorino Sardo Maturo. Probeer ook ‘Seadas’, gefrituurde deegkussentjes gevuld met Pecorino en overgoten met honing, een heerlijke combinatie van zoet en hartig.

Typisch Sardijnse gerechten

Proef de overheerlijke ‘Malloreddus,’ Sardinië’s eigen handgemaakte gnocchi, vaak geserveerd met een smaakvolle saus van tomaten, worst en saffraan. Verder is ‘Culurgiones’ een must-try; dit zijn ravioli-achtige deegkussentjes gevuld met aardappelen, pecorino, munt en andere verrukkelijke ingrediënten.

De ‘Porceddu,’ een geroosterd speenvarken, is een waar festijn voor vleesliefhebbers en een prominent gerecht bij speciale gelegenheden. De knapperige buitenkant en sappige binnenkant maken het tot een onweerstaanbare lekkernij. Sluit je culinaire reis af met ‘Pane Carasau,’ dunne, knapperige broodvellen die traditioneel worden geserveerd met olijfolie en zout.

Sardijnse wijnen

Een bezoek aan Sardinië is een kans om de robuuste rode wijn ‘Cannonau’ te proeven, gemaakt van de gelijknamige druif die gedijt onder de warme zonnestralen van het eiland. Deze wijn staat bekend om zijn diepe, complexe smaken en wordt vaak vergeleken met de beroemde rode wijnen van het vasteland.

Verder is er voor liefhebbers van witte wijn de verfrissende ‘Vermentino.’ De Vermentino-druif gedijt goed in de kustgebieden en brengt wijnen voort met een levendige zuurgraad.

Als laatste is ‘Malvasia di Bosa,’ een heerlijke dessertwijn met zijn zoete en florale tonen. Deze wijn gaat perfect samen met Sardijnse zoetigheden en kazen.

Culinaire festivals

Sardinië viert zijn culinaire erfgoed met het hele jaar door festivals. Van de ‘Sagra del Redentore’ in Nuoro tot het ‘Festival del Pane Carasau’ in Santu Lussurgiu, deze evenementen bieden de kans om traditionele gerechten te proeven en deel te nemen aan kookdemonstraties. Het is een feest voor alle zintuigen, waar je wordt ondergedompeld in de hartverwarmende gastvrijheid van Sardinië.

Laat je verrassen door de authentieke keuken van Sardinië tijdens een bezoek aan het prachtige eiland!

Heb jij ook een passie voor Sardinië?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sardinië.nl