Sardinië is een prachtige bestemming. Het eiland heeft adembenemende landschappen, pittoreske steden en mooie stranden. Daarnaast is de Sardijnse keuken met zijn vele visspecialiteiten het proberen waard. Maar wat kun je dan het beste eten, en waar? Ik laat je de leukste food-spots op Sardinië zien!
Turismo Rurale Filieri
Dit is eigenlijk een bed & breakfast, maar beschikt ook over een traditioneel Sardijns restaurant. Serveerders in klederdracht brengen je de lekkerste lokale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan varken van het spit en zelfgemaakte wijn. Vleesliefhebbers zijn bij Rurale Filieri aan het juiste adres. Vlakbij de oostkust, in Dorgali, is het onder de olijfbomen puur genieten. De aangename huiselijke sfeer zorgt voor een onvergetelijke avond.
Restaurant Al Tuguri
Restaurant Al Tuguri staat bekend om zijn visgerechten. In dit kleine restaurant net buiten de toeristische straatjes van Alghero proef je een mix van de Sardijnse- en Catalaanse keuken. Kies tussen een selectie van lokale vis, vlees, pasta en wijnen. Kies je voor een hoofdgerecht met scampi of ga je liever voor lam? Vervolgens sluit je af met een kaasplankje of met de welbekende Crema Catalana.
Luigi Pomata
In het hart van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, vind je het restaurant van luigi Pomata. Luigi heeft de passie voor koken geërfd van zijn opa en vader. Bij Luigi kunnen liefhebbers van Japans hun hart ophalen. Het restaurant heeft namelijk een aparte sushi-bar en is sushi met tonijn één van zijn specialiteiten. Geen liefhebber van sushi? Niet getreurd want naast sushi blinkt Luigi ook uit in het bereiden van de traditionele Sardijnse keuken. Zijn creativiteit komt naar voren in ieder gerecht. Heb je tijdens je bezoek zin om wat luxer te dineren? Hier beleef je gegarandeerd een onvergetelijke culinaire ervaring.
Enthousiast geworden over de leukste food-spots op Sardinië? Tessa legt je uit waarom Sardinië, naast de diverse keuken, de perfecte vakantiebestemming is.